Medisinsk linjegymnastikk

Selve svineinfluensaen er en tanke passè, likevel er det først nå det starter for de som ble skadd av pandemrix-vaksinen. Prosessen fram mot erkjennelse av skadevirkninger har vært lang og ikke minst preget av motvilje fra helsemyndighetenes side

linjegym

Tradisjonelt er nordmenn ansett som en usedvanlig pliktoppfyllende og lydig befolkning. Svineinfluensaen ble en oppvisning i medisinsk linjegymnastikk. Vi tok raskt innersvingen på de fleste andre nasjoner og la oss pliktoppfyllende i toppsjiktet for svineinfluensavaksinering i trygg forvissning om at vi handlet i tråd med anmodninger fra WHO, forøvrig et organ som gjentatte ganger er blitt anklaget for å nære unaturlig intime relasjoner til legemiddelindustrien. Det bør nevnes at produsenten av vaksinen hadde fraskrevet seg ethvert ansvar, vaksinen var eksperimentell og ikke minst; den var frivillig – dette  innebar ingen hindring for oss nordmenn:

https://nyinjeksjon.wordpress.com/2012/07/11/studie-fra-2011-bekrefter-nordmenns-konformitet/

Ja, vi ble advart:

Til tross for aktiv sverting av vaksinekritikere ble vi advart. Flere fagfolk gikk aktivt ut i media med sine kritiske syndpunkter. Per Fugelli uttalte at nordmenn var «mer opplyste og mindre lydige» enn før og skrev blant annet artikkelen “Ulveinfluensa” hvor han avdekket kritiske holdninger til svineinfluensahåndteringen:

“Den tredje farlige følge av svineinfluensahysteriet er at det kan oppstå tretthetsbrudd på tilliten til helsemyndighetene. Det har vært ropt Ulv! mange ganger nå. Fire av fem sier nei til vaksine. Hva skjer hvis den virkelig farlige epidemien kommer?”

http://www.aftenposten.no/meninger/kronikker/article3334974.ece

Jan Helge Solbakk profilerte seg også tydelig i mediebildet med kritiske holdninger. Hans avsluningskommentar til svineinfluensahåndeteringen ble beseglet med denne artikkelen:

“Vaksinetroverdighet i grus:
– En av de største medisinske forskningsskandalene i moderne tid, sier Jan Helge Solbakk, professor i medisinsk etikk. To nye rapporter knuser troverdigheten til norske helsemyndigheter og WHO etter svineinfluensa-pandemien som aldri kom, mener han.”

http://www.forskning.no/artikler/2010/juni/252809

Det er heller tvilsomt at  disse lot seg affisere av tidvis utilslørt emosjonelle forsøk på å svekke deres troverdighet framsatt i mangel på argumentatoriske ferdigheter. Med pekefingeren rettet mot “ytringsansvaret” ble merkelapper som  ”Riksklovn” en yndet frase for de som ikke mestret debattens mer sentrale punkter:

http://www.aftenposten.no/meninger/Hva-skal-vi-tro-6622635.html

Dessverre er debatten fortsatt aktuell:

Flere fagfolk gikk også ut med konkrete advarsler. Overlege Bjørg Marit Andersen, farmasøyt Sandy Lundø og forfatter Rolf Erik Hanssen advarte mot tilsetningsstoffet squalene:

http://www.dagensmedisin.no/debatt/avhengig-av-rene-og-effektive-vaksiner/

http://www.abcnyheter.no/borger/borgermeninger/090902/er-vaksinen-mot-svineinfluensa-farlig

I ettertid har vi sett at Andersen og Lundøs bekymring var fremsatt på rasjonelt grunnlag. Den finske studien viste oss at nettopp dette stoffet var sentralt å drøfte. Det er funnet antistoffer mot squalene hos 25% av de som har utviklet narkolepsi:

“In approximately one quarter of those who developed narcolepsy following Pandemrix vaccination, the THL Immunology laboratory found antibodies binding to the AS03 adjuvant component of the vaccine. Adjuvants containing squalene have not previously been reported to induce the production of antibodies. The significance of this preliminary observation will be the subject of further research.”

http://www.thl.fi/en_US/web/en/pressrelease?id=26352

Hvor mange har egentlig blitt syke?

Vi har hittil kun hatt fokus på de som fikk sykdommen narkolepsi, det er tvilsomt at dette er den enste følgen av en eventuell autoimmunitet mot squalene. Det bør nevnes at stoffet er en byggesten for kolesterol, som videre er sentral for en lang rekke kroppsfunksjoner i henhold til oppbygning av hjernens myelin, hormonsystemet i form av steroidehormoner. Man kan spørre seg hvorvidt det er aktuelt å diskutere andre sykdommer som følge av squalen, forskningen never blant annet reumatiske sykdommer, lupus og gulfkrigsyndromet. Forskning på squalene kan gjenfinnes her:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12127050

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1445566/?tool=pubmed

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12086312

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15194169

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12892730

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed?term=Autoimmunity%20induced%20by%20adjuvant%20hydrocarbon%20oil%20components%20of%20v

Uenighet vedrørende antallet narkolepsitilfeller?

I Norge ser man at tallene for narkolepsitilfeller synes å inneha aspekter av uenighet over seg. Helsemyndighetene har lagt lokk på antall tilfeller. I februar 2012 skulle vi angivelig ha fått en ny oppdatering, denne har uteblitt. Derimot kunne VG opplyse om en konfidensiell email hvor Oslo Universitetssykehus anga at tallene for narkolepsi ville bli ytterligere oppjustert fra 35-45:

«Som foreldre til barn med narkolepsi får dere forhåndsopplysning om at de offisielle tall for narkolepsi vil bli oppjustert i morgen til at vi vet om 10 nye tilfeller», står det i e-posten, som er signert rådgiver Knut Hallvard Bronder ved kompetansesenteret. (VG 29.02.2012)

http://www.vg.no/helse/svineinfluensa/artikkel.php?artid=10052968

Tilføyelse: Pr 6.9.2012 har det fremkommet at 54 barn har fått diagnosen narkolepsi:

http://www.abcnyheter.no/nyheter/helse/2012/09/06/54-tilfeller-av-narkolepsi-hos-barn-etter-vaksinering

Tilføyelse: Pr  juli 2013 er tallene oppjustert til 70:

http://www.aftenposten.no/nyheter/–Narkolepsi-kom-som-en-bombe-pa-alle-fagfolk-7254351.html

Hvor lydige skal vi være?

En av flosklene som stadig ble brukt mot kritikerne rette seg mot ytringsansvaret, dette er forsatt et yndet dog tåpelig våpen i debattene. Det kan ser ut til at mange lar seg fascinere av sensur hvor meningsutvekslingen er basert på hva som kan observeres fra innsiden av en godt nedtrukket nisselue.

Som innledningsvis nevnt har vi nordmenn en egen evne til å opptre samstemt og i flokk. Forskningen viser oss at nordmenn er mer preget av konformitet enn nasjoner vi naturlig kan sammenligne oss med. I en ny studie fra 2011 imponerer vi med topplassering på lydighetsskalane. Per Fugelli tok med sannsynlighet feil da han høsten 2009 uttalte at vi nordmenn var mer opplyste og mindre lydige enn før.

https://nyinjeksjon.wordpress.com/2012/07/11/studie-fra-2011-bekrefter-nordmenns-konformitet/

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: